Promei
Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége
Meghívó

Aktuális


ÉMSZ Regionális Szakmai Napok - 2011

SZIGETELÉSEK, HOMLOKZATOK, TETŐK
környezettudatosság, energiatakarékosság
 

Szövetségünk, az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége lassan negyed évszázados korba lép. A szervezet létrejöttét a szakma jobbításának igénye hozta létre. A szakképzés, oktatás, szakmai fórumok szervezése meghatározó tevékenységünk a mai napig a víz-, hő- hangszigetelések, tetőfedések és bádogos munkák területén. Tagjaink körében megtalálhatóak az oktatók, szakértők tervezők, a szakipari kivitelezők és az anyaggyártó cégek alkalmazástechnikai képviselői is. Ez a hármasság teszi lehetővé, hogy kiadványaink, szakmai programjaink lehetőleg minél szélesebb látószöggel és látásmóddal közelítsék meg a szakmai problémákat.

Regionális szakmai napjainkat másfél évtizede folyamatosan szervezzük. Szakmai napjainkon a felvezető előadásokat az Építésügyi Minőségellenőrző és Innovációs Nonprofit Kft és alkalmanként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (Épületszerkezettani Tanszék) oktatói tartják.  

Bemutatjuk az Év Tetője Nívódíj Pályázat régiós nyertes munkáit. Ismertetjük az ÉMSZ PVC és műgumi anyagú csapadékvíz szigetelések tervezési és kivitelezési szabályai című új kézikönyvünket.

Az előadások a fenntartható fejlődés, a környezettudatosság, megújuló (zöld) energiák és energetika - energiahatékonyság szempontjából közelítik meg mindhárom szekció témakijelöléseit. Az első szekció az energetika, megújuló energiaforrások, nemzetközi és hazai kutatási eredményeivel és hazai szabályozási kérdéseivel foglalkozik. A konzultációt követően a magastetők és homlokzatok, a harmadik előadás részben pedig a lapostetők víz-, hő- és hangszigetelési kérdéseivel foglalkozunk a fenti szempontok szerint. A professzori előadásokat a gyártó cégek alkalmazás technikusai, mérnök kollégái ismertetői követik. Az egyes előadás blokkok között és az utolsó előadást követően is konzultációs lehetőséget biztosítunk a résztvevő vendégek részére.

A rendezvénysorozat akkreditált, az MÉK és az MMK tagjai is 2-2 kreditpontot kapnak részvételük esetén.

2011. évi helyszínek és időpontok

2011. május 6.
Szombathely
Hotel Claudius
2011. május 20.
Nyíregyháza
Hotel Pagony
2011. június 3.
Balatonboglár
Urányi János Sport és Szabadidő Központ
2011. szeptember 23.
Szolnok
Szolnoki Műszaki Szakközép és Szakiskola Jendrassik György Tagintézmény
2011. október 7.
Miskolc
ITC Székház
2011. október 21.
Veszprém
Medgyaszay István SZIGK
2011. november 4.
Gödöllő
Művészetek Háza

További részletek...


 

 

Lapostetők hasznosítása a fotovoltaikus áramtermelésben

 A Sika Hungária Kft. a „Lapostetők hasznosítása a fotovoltaikus áramtermelésben” témában konferenciát szervez, ingatlan,-és építmény tulajdonosok, befektetők, építész és mérnök tervezők és szigetelő szakcégek részére, melyre Önt és munkatársait szeretettel meghívjuk.

A konferencia időpontja: 2011. május 12.
A konferencia helyszíne: Larus Rendezvényközpont (Bp. XII. kerCsörsz, Sirály utca és a Gesztenyéskert által határolt terület)

A konferencia fő témái:
 

 • Az energiatermelés piaci változásai, gazdasági kérdések,
 • Lapostetők lehetőségei a fotovoltaikus áramtermelésben, lapostetők hosszútávú hasznosítása, felújítása,
 • Műszaki megoldások, a rendszerek hatékonysága,
 • Új és egyszerű napelem rendszerek és megoldások lapostetőkre,
 • Trendek, változások,

A konferencia szervezője: Sika Hungária Kft.
A konferencia védnöke: ÉMSZ / Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége

További részletek...


MEGJELENT! Műanyag és gumialapú lemezekből készülő csapadékvíz-szigetelések tervezési és kivitelezési szabályai

Csobajiné Tóth Judit főszerkesztésében, szűk, de annál lelkesebb szerkesztő bizottság közreműködésével megjelent Szövetségünk legújabb kiadványa, mely a Construmán már kapható. További részletek... 


ÉMSZ rendezvények a Construmán
2011. április 5-10. Budapest
 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az alábbi eseményeinken…

o   Az ÉMSZ, a DACH-TECH és az INTER-ISOLA betétkiállítások fővédnöke saját standdal vesz részt a kiállításon az A pavilon 111/B jelű standhelyen

o   Tetőfedő-, építményszigetelő és bádogos szakmunkástanuló / segéd / mester bemutató
A kiállítás keretében, az ÉMSZ standja mellett, az A pavilon 111/C jelű standján keddtől szombatig váltakozva tetőfedő, építményszigetelő és bádogos szakmunkástanuló/mester bemutatót szervezünk. A bemutatón a Medgyaszay István Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium növendékei, az SFK Kft és a Balogh Szig-Bád Kft és a Sika Hungária Kft szakemberei, mesterei vesznek részt.

o   2010 Év Tetője Nívódíj Pályázat eredményhirdetése
Hagyományainkhoz híven a Construma kiállítás pénteki napján, 2011. április 8-án pénteken, 10.30 órakor tartjuk a 2010 Év Tetője Nívódíj Pályázat eredményhirdetését a már bevált új helyszínen, a Hungexpo Budapesti Vásárközpont
25-ös pavilonjában (Külkapcsolati és EU központ). Ezt követően fogadást szervezünk az ÉMSZ standján.
További részletek...

A postázott meghívókhoz regisztrációs lapot csatoltunk, melyet a II-es kapunál érdemes leadni a gyorsabb bejutás érdekében. A meghívó önmagában belépésre nem jogosít.). 

o   ÉMSZ Hajó
Hagyományainkhoz híven az idei esztendőben is lesz ÉMSZ Construma est, még mindig a Duna partján, de ezúttal új helyszínen. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Időpont:              2011. április 8. péntek 19.00-22.00 között
Gyülekezés:      18.30 órától Rozmaring Kertvendéglő, Kultúrházi különterem
Cím:                    1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 125.
Jelentkezési határidő: 2011. április 1. péntek !
További részletek...


Adója 1%-val az ÉMSZ munkáját is támogathatja

Kérjük, hogy adója 1 %-ának felajánlásával támogassa az ÉMSZ tevékenységét.
Közismert, hogy minden adózó rendelkező nyilatkozatot tehet a befizetett adó 1 + 1 %-áról. Az Egyházaknak jutó 1 % mellett a másik 1 % felajánlható Szövetségünk munkájának támogatására is. Ehhez csupán annyi szükséges, hogy a személyi jövedelemadó bevallásában ki-ki tüntesse fel az ÉMSZ adószámát, ami az alábbi:

19013866-2-43

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a korábbi évek gyakorlatával ellentétben a felajánlás nem külön kitöltendő cédulával történik, hanem az a Nemzeti- és Vámhivatalhoz benyújtandó nyomtatvány részét képezi. A bevallási nyomtatvány azon oldalán tehát, amely a „Rendelkező nyilatkozat a befizetett 1 + 1 %-áról” címet viseli, az oldal alsó felének első részében „A kedvezményezett adószáma”  után kell feltüntetni az ÉMSZ fenti adószámát.


TetőPont szakmai továbbképzés 12 városban 

A Creaton Hungary Kft Tetők és homlokzatok értéknövelő felújítása témakörben ismét megrendezi konferenciasorozatát 2011. február - március között, országosan 12 helyszínen. A nyitó állomás Budapesten lesz, 2011. február 8-án kedden, a Hungexpo Konferencia Központban. A rendezvénysorozatot az ÉMSZ is támogatja.
További részletek...


ÉMSZ Közgyűlés és bál - 2011. február 12. szombat, Eger

Szövetségünk rendes éves közgyűlését 2011. február 12-én szombaton tartja Egerben, a Hotel Eger & Park Konferencia és Wellness Szállodában. A közgyűléssel párhuzamosan hölgyprogramot is szervezünk egri városnézéssel és forralt borozással egybekötve.

A közgyűlés napján, szombat este azonos helyszínen kerül megrendezésre az ÉMSZ Bál.

A közgyűlési, báli bejelentkezés és szállásfoglalás határideje:      

2011. január 14., péntek 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk. További részletek...


2010 Év Tetője Nívódíj Pályázat

Szövetségünk 21. alkalommal írja ki az Év Tetője Nívódíj Pályázatot lapostetők, magastetők és bádogos munkák szekciókban.

A pályázatok beadási határideje:
     2011. január 14. péntek
A helyszíni szemlék időszaka:           2011. január 24. – március 28.
Az ünnepélyes eredményhirdetés:    2011. április 8. péntek, 10.30 óra (CONSTRUMA szakkiállítás)

Csatoltan küldjük a részletes pályázati kiírást. A szükséges mellékletek holnapunkról letölthetőek.
További részletek...
 2010


Közép-Magyarországi Regionális Szakmai Nap
Törökbálint / Munkácsy Mihály Művelődési Ház

2010. november 5., péntek

Az ÉMSZ, mint szakmai szervezet, a szakmai színvonal emelése mellett kötelezte el magát lassan negyed évszázada. Szakmai kiadványai, szakmai versenyei, a szakképzésben betöltött szerepe mind-mind ezt a célt kívánják szolgálni.  Regionális Szakmai Nap rendezvénysorozata jól illeszkedik ebbe a koncepcióba.

A szigetelések, homlokzatok, tetők témaköreit a környezettudatosság, energiatakarékosság jegyében járják körül a szakmai nap előadói. A fosszilis energiaforrások rohamos fogyása az egyre növekvő energiaárakon keresztül egyre inkább hatással vannak mindennapjainkra. A lakossági energiafelhasználás kétharmada a fűtés/hűtés és melegvíz előállítására fordítódik. Az európai energetikai szabályozás abba az irányba mutat, hogy 2020-tól már csak zéró CO2 kibocsájtású házakat lehet majd építeni. Az épületek energiatudatos tervezése és kivitelezése, a passzív hővédelem és a megújuló energiák épületeinken történő aktív használata ezt a célt szolgálja.
A magastetők, homlokzatok és energetikai blokkból álló szakmai nap sorozatunk ezévi záró állomásán egy szakmai kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők. Emellett megismerhetik az Év Tetője Nívódíj Pályázat régiós díjazottjait, és tájékoztatást kapnak a hamarosan megjelenő Műanyag- és gumialapú lemezekből készülő csapadékvíz elleni szigetelések tervezési és kivitelezési szabályai című ÉMSZ kézikönyvről.
Legutóbbi debreceni rendezvényünkön kétszáztíz felett volt az érdeklődő szakmabeliek száma. A rendezvényről készült fényképgaléria honlapunkon már megtekinthető.
A Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnök Kamara tagjai 2 kreditpontot kaptak részvételük esetén. A részvétel ingyenes, előzetes regisztrációt mindenkitől kérünk.
További részletek...


Közép-Dunántúli Regionális Szakmai Nap
Veszprém / Medgyaszay István szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium

2010. október 8., péntek

Kimagasló érdeklődéssel folytatódott az ÉMSZ 2010. évi Regionális Szakmai Nap sorozata őszi fordulója Egerben. Szakkiállítással egybekötött konferenciánkon több mint kétszáz, a szakmát gyakorló mérnök, építész, szakértő és kivitelező  vett részt.  Az előadások a fenntartható fejlődés, a környezettudatosság, megújuló (zöld) energiák és energetika - energiahatékonyság szempontjából közelítették meg a szigetelések, homlokzatok, tetők témaköreit. A rendezvény első felében - a szokásokhoz híven - bemutattuk a régió 2009 Év Tetője Nívódíj Pályázat keretében díjazott pályaműveit is lapostetők, magastetők és fémlemezfedések szekciókban.  Dobos József elnök úr ismertette a hamarosan megjelenő Műanyag- és gumialapú lemezekből készülő csapadékvíz elleni szigetelések tervezési és kivitelezési szabályai című ÉMSZ kézikönyvet, és röviden bemutatta a veszprémi Medgyaszay István Szakképző Iskolát is, felhívva a figyelmet a szakképzés fontosságára, ezen belül is rámutatva az építményszigetelő, tetőfedő és bádogos szakmák szépségére.  A Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnök Kamara tagjai 2 kreditpontot kaptak részvételük esetén. Az egri rendezvényről készült fényképgalériánkat hamarosan megtekinthetik honlapunkon.
Szakmai rendezvénysorozatunk következő állomása Veszprém, a Medgyaszay István SzIGK. Hasonló tematikával várunk minden érdeklődőt szakkiállításunkra és konferenciánkra 2010. október 8-án pénteken, reggel kilenc és délután négy óra között.  A kiállításon a vezető gyártó cégek bemutatkozása mellett személyesen találkozhatnak az Év Tetője Nívódíj Pályázat régiós díjazott pályázóival is. A részvétel ingyenes, előzetes regisztrációt mindenkitől kérünk. További részletek...

Az ÉMSZ Regionális Szakmai Napok további helyszínei és időpontjai:LINDAB - Építőmánia 2010 

A Lindab Kft 2010. szeptember 9-21. között országos akkreditált konferencia-sorozatot szervez a Rockwool Hungary Kft és az R.W. Bautech Hungary Kft közreműködésével, Építőmánia néven. A konferenciasorozat az ágazat legaktuálisabb témáját, a Felújítást öleli át. A szakmai rendezvényt az ÉMSZ is támogatja. További részleteket ld. a Lindab Kft honlapján!

 

 

 

 

 


XVII. ÉMSZ Labdarúgó Kupa - 2010. augusztus 27-28. Mórahalom

 • Örömmel tudatjuk minden érintettel, hogy az ÉMSZ Labdarúgó Kupája a 2010-es esztendőben is megrendezésre kerül, ezúttal Homokország fővárosában, Mórahalmon.
  Csapataink korábbi visszajelzései alapján fokozottan figyeltünk a helyszín kiválasztásakor a füves pálya minőségére, melyet ezúttal nem érhet kifogás. Mórahalom városa önkormányzatának köszönhetően a focikupa résztvevői két napra érvényes belépőt kapnak az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe. A fürdő 10.000 m2 parkosított zöldfelülettel közel 1,5 hektáros területen, 13 medencével várja a vendégeket.  
  A hölgyek tornájához egyenlőre nem érkezett kellő számú jelentkezés, ezért minden csapatot arra buzdítunk, hogy nézzen körül háza táján, hátha ki tudnának állítani hölgycsapatot is.
  A tornára még lehet jelentkezni (férfi- és női csapatok egyaránt). A végső jelentkezési határidő: 2010. augusztus 13. péntek
   
  Részletes felhívást és jelentkezési lapot ld. honlapunkon.
   
  A tornára és a péntek esti ismerkedési estre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 

ÉMSZ szakmai tanulmányút - Írország
2010. november 13-20.

 

 • A 2010-es esztendőben az Angol Tetőfedő Szövetség (NFRC) lesz a házigazdája a Fiatal Tetőfedők Világbajnokságának és az IFD Konferenciának. Szövetségünk ehhez kapcsolódóan szakmai tanulmányutat szervez Írországba.
  Program: a Fiatal Tetőfedők Világbajnoksága és kapcsolódó kiállítás megtekintése. Találkozás az Ír Tetőfedő Szövetség (RCCA) képviselőivel, építkezés látogatás. Emellett lehetőség lesz Írország és Észak-Írország építészeti nevezetességeinek tanulmányozására is gyalogosan és bérelt busszal dublini és belfasti központtal.
  Részletes programot és jelentkezési lap letölthető innen.
  Jelentkezési határidő: 2010. július 16.
  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

CREATON Tetőszépségverseny 2010. 

 • A CREATON Hungary Kft országos, névaláírásos pályázatot hirdet  tetőfedőknek és kivitelezőknek. A Pályázat célja a Creaton tetőcserepekkel magas építészeti színvonalon megtervezett és szakszerűen kivitelezett épületek megismertetése mind a szakmai, mind a szélesebb közvéleménnyel. A Bíráló Bizottságba az ÉMSZ is delegál szakembert.
  A pályázat beadási határideje: 2010. november 5.
  Eredményhirdetés és díjkiosztás: 2011. január 14-15.

  Részletes kiírást és jelentkezési lap letölthető innen és innen!

Regionális Szakmai Napok

Ősszel folytatódik rendezvénysorozatunk az alábbi helyszíneken és időpontokban:
 • szeptember 24. - Eger
 • október 8. - Veszprém
 • október 22. - Debrecen
 • november 5. - Törökbálint

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


 RENOLIT Magyarország Kft szakmai napja -  2010. május 18.

Novotel Budapest Kongresszusi Központ

 • A RENOLIT Magyarország Kft. május 18-án a Novotel Budapest Kongresszusi Központban egy várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó konferenciát szervez, melyre minden ÉMSZ tagot, és a témák iránt érdeklődőt szeretettel vár. A rendezvény címe:   ÚJ TECHNOLÓGIÁK A TETŐKÖN
  A konferencián bemutatják a legújabb fejlesztéseiket, melyek között kiemelt helyet foglal el az AlkorGREEN komplett zöldtető rendszer, az AlkorTEC nevű EVA/EBA alapanyagú, rendkívüli tudású, de hegeszthetőségében a PVC-vel versenyben álló tetőszigetelő lemez, az AlkorBRIGHT hófehér, kiváló fényreflexiós képességű lemez. A legnagyobb hangsúlyt pedig a napelemes technológiák lapostetős alkalmazására kifejlesztett AlkorSOLAR rendszer kapja. Svájci partnercégük bemutatja a velük közösen kifejlesztettt Flexcell termékcsaládot, ami akár tetőszigetelésként, akár meglévő, akár új, lapos-, vagy ferde lejtésű magastetőkre is lehetővé teszi fotoelektromos bevonattal ellátott lemezek, fóliabádogok alkalmazását. A napelemeket, napkollektorokat, vagy bármilyen, a lapostetőn elhelyezendő szerkezetet az AlkorSOLAR profillal már speciálisan ehhez, a HERZ által kifejlesztett, duplafejes automata géppel lehet lerögzíteni. Ennek használatát élő bemutatón is láthatják a helyszínen. A napelemes rendszerek egyik hazai szaktekintélye, az Óbudai Egyetem kutatói közül a hazai napelemes technológiák tapasztalatairól is ismertetőt tart. Kérjük regisztráljon minél előbb telefonon (061 - 457 8164), faxon (061 - 457 8160), e-mail-en (renolit.hungary@renolit.com), vagy a Meghívón lévő regisztrációs lap kitöltésével, és jöjjön el! A rendezvény Meghívóját, benne a programmal innen letöltheti.

 

ÉMSZ rendezvények a Construmán

 

2009 Év Tetője Nívódíj Pályázat - Eredményhirdetés
 • Szövetségünk 22. alkalommal írta ki az Év Tetője Nívódíj Pályázatot. A pályázaton  magastető, lapostető és fémlemez fedések szekcióban lehetett pályázni. Az egyes szekciók legjobbjai, a nívódíjasok vihetik majd haza az Aranykalapács, Aranykefe illetve Aranykályha vándordíjakat. A hazai szakemberekből (kivitelezők és mérnökök) álló zsűri munkáját idén is támogatta a Német Tetőfedő Szövetség (ZVDH) és a Svájci Tetőfedő Szövetség (SVDW) által delegált két tetőfedő mester.
A pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére, a díjazott pályaművek szakmai bemutatására és a pályázatot támogató gyártó cégek fórumával egybekötött tablókiállításra ezúttal új helyszínen, a Construma 25-ös pavilonjában (Külkapcsolati és EU központ) kerül sor, 2010. április 16-án pénteken, 10.30 órai kezdettel.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk. A részvétel ingyenes. További részletek...

Szakmunkás tanuló / mester bemutató  .
építményszigetelő, tetőfedő és bádogos
 • Szövetségünk idén is szervez szakmunkástanuló / mester bemutatót építményszigetelő, tetőfedő és bádogos szakmákban, az ÉMSZ standja mellett található területen, az A pavilon 112/A jelű standján. A bemutatók 2010. április 14-16. között lesznek. A bemutatóra a Medgyaszay István Szakképző Iskola (tetőfedő), a Szakszig Kft  és az Icopal Kft (építményszigetelő) illetve a Szántó Fivérek és Kozma Kft és a Prefa Kft (bádogos) delegál szakmunkástanulókat / mestereket. Az elkészült munkák a kiállítás végéig megtekinthetőek.

ÉMSZ Hajó - az Év Tetője eredményhirdetés estéjén
 • Szövetségünk idén is megszervezi kedvelt társadalmi programját, az ÉMSZ Hajót. Az esti programon lehetőség lesz svédasztalos vacsora mellett, zongorista játékátval kisérve kipihenni a pénteki Construma nap fáradalmait, és megünnepelni az Év Tetője Nívódíj Pályázaton elért sikereket is. Az est díszvendégei a Román Tetőfedő Szövetség (ANMAR) elnökségi tagjai lesznek. A részvételi díjban a vacsora és az üdítő, kávé, valamint a  borfogyasztás költsége is benne foglaltatik. A jelentkezési lap letölthető innen.Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2010. április 13. hétfő, déli 12.00 óra. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
ÉMSZ stand 
 • Szövetségünk, a Dach-Tech és Inter-Isola betétkiállítások fővédnöke saját standdal vesz részt a tavaszi seregszemlén, az A pavilon 111/B jelű standján. Minden érdeklődőt szeretettel látunk.


 TETŐAKADÉMIA 2010 - avagy
"Csapatmunka, az energiatudatos tervezés kulcsa"

 • Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a szakmai körökben mára széles körben elismerést kivívott Építészkonferencia rendezvénysorozat, melyet szakmai védnökként az ÉMSZ is támogat.

  A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött és részvételi díja van. További részletek... 

 


ÉMSZ Tisztújító Közgyűlés és Bál

 • Szövetségünk évzáró-évnyitó, és ezúttal tisztújító közgyűlését 2010. február 13-án szombaton tartja Esztergomban, a Szent Adalbert Központban. A közgyűléshez kapcsolódóan pénteken, szombaton és vasárnap is kiegészítő programokat szervezünk, vasárnapi záró ebéddel befejezve a programot. A közgyűlés és bál kapcsán kedvezményes fürdőbelépőket biztosítunk az érdeklődőknek az esztergomi Aquaszigetre (Élményfürdő illetve Wellness Világ).
 • A közgyűlés napján, szombat este azonos helyszínen kerül megrendezésre az ÉMSZ Bál. A rendezvényközpont szállodai kapacitása (Szent Adalbert Hotel) korlátozott, ezért egy további szállodában, a dobogókői Walden Hotelben is biztosítunk szálláslehetőséget a jelentkezőknek. A bál estéjén ingyenes busztranszfert szervezünk a dobogókői szállás és az esztergomi báli helyszín között.

A tisztújítás kapcsán a jelölések határideje:
2010. január 11.

A közgyűlési, báli bejelentkezés és szállásfoglalás határideje: 
2010. január 15.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk. További részletek...


1. FAKRO IFD Sí Világkupa

 • A FAKRO lengyelországi központja a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség (IFD) tagjai körében első ízben szervezi meg Sí Világkupáját, 2010. február 5-8. között Lengyelországban.
  A kupára a nemzeti tetőfedő szövetségek tagjai nevezhetnek, legalább 5 fős csapatokkal. Lehetőség van többnemzetiségű csapatok összeállítására is.
  További részletek...

2009 Év Tetője Nívódíj Pályázat

 • Szövetségünk 20. alkalommal írja ki az Év Tetője Nívódíj Pályázatot. A pályázat az elmúlt 2 évtizedben a hazai szakmai élet kiemelkedő és rangos eseményévé nőtte ki magát. Erősségét az is adja, hogy a zsűri a szakmai élet elismert képviselőiből áll. Az egyes szekciók zsűrijében az elméleti szakemberek ugyan úgy helyet kapnak, mint az iparos társadalom képviselői. Mellettük az ÉMSZ nemzetközi kapcsolatain keresztül a német és svájci tetőfedő szövetségek (ZVDH és SVDW) is delegálnak egy-egy tetőfedő mestert a Bíráló Bizottságba. A helyszíni szemlék tapasztalatai alapján döntenek a díjazásról, melynek ünnepélyes eredményhirdetésére a CONSTRUMA ad mindig méltó keretet.

  A pályázatok beadási határideje:    2010. január 15.
  A helyszíni szemlék időszaka:            2010. január 25. – március 26.
  Az ünnepélyes eredményhirdetés:    2010. április 16. péntek, 10.30 óra (CONSTRUMA szakkiállítás)

  A 2010-es esztendőben a zsűri fokozottan fog figyelni a kiírás szerint benyújtott pályázati dokumentációk teljességére, és a beadott fotók alapján előválogatási jogát gyakorolhatja. Ezért kérjük a kedves pályázókat, hogy a beadandó pályázat fotódokumentációra kiemelten ügyeljenek.
  Kérdés estén az ÉMSZ Tiktárságon érdeklődhetnek.
  További részletek...


Dél-Dunántúli Regionális Szakmai Nap - Szekszárd / Babits Mihály Művelődési Ház 2009. október 30., péntek

 • Az idei esztendő leglátogatottabb szakmai napját zárta az ÉMSZ Nyíregyházán, október 16-án. A százötven fős látogatói szám jelezte az ingyenes, és emellett igényes szakmai program irányában megmutatkozó fokozott érdeklődést. A rendezvénysorozat utolsó állomáshelye Szekszárdon kerül megrszervezésre. Szakmai konferenciánk és az ezzel párhuzamosan megszervezett szakkiállításunk elsősorban szakembereknek szól (tervezők, kivitelezők, szakértők, felelős műszaki vezetők, szakiskolák oktatói, diákjai) de nyitott a nagyközönség felé is. A rendezvényen az ÉMSZ pártoló tagjai, a víz-, hő-, hangszigetelések-, tetőfedések - és bádogos munkák területén érintett anyaggyártó cégek mutatkoznak be aktuális ajánlataikkal, műszaki információkkal, újdonságokkal. Mellettük megjelennek néhányan az ÉMSZ régiós kivitelező tagjai közül is. A szakmai előadások változatlanul hármas tematikai egység köré csoportosulnak: energetika, magastetők, vízszigetelések.
  A rendezvény első felében - a szokásokhoz híven - bemutatjuk a régió 2008 Év Tetője Nívódíj Pályázat keretében díjazott pályaműveit is lapostetők, magastetők és fémlemezfedések szekciókban. Emellett rövid tájékoztatást adunk a 22. Fiatal Tetőfedők Világbajnokságán elért magyar sikerekről is fémlemez fedések és bmagastető szekcióban.
  A Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnök Kamara tagjai 1,5 kreditpontot kapnak részvételük esetén. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. További részletek...

Kelet-Magyarországi Regionális Szakmai Nap - Nyíregyháza / Krúdy Vigadó
2009. október 16., péntek

 • Országjáró rendezvénysorozatunk következő állomása Nyíregyháza lesz. A megnövekedett érdeklődésre való tekintettel nagyobb befogadó képességű helyszínt kerestünk, mely megfelelő keretet biztosít szakmai konferenciánknak és az ezzel párhuzamosan megszervezett szakkiállításunknak. A rendezvényen az ÉMSZ pártoló tagjai, a víz-, hő-, hangszigetelések-, tetőfedések - és bádogos munkák területén érintett anyaggyártó cégek mutatkoznak be aktuális ajánlataikkal, műszaki információkkal, újdonságokkal. Mellettük helyet kapnak a régió legsikeresebb tetőfedő- és bádogos vállalkozásai is, akik az Év Tetője Nívódíj Pályázaton már számtalanszor bizonyították rátermettségüket. A szakmai előadások változatlanul hármas tematikai egység köré csoportosulnak: energetika, magastetők, vízszigetelések.
  A rendezvény első felében - a szokásokhoz híven - bemutatjuk a régió 2008 Év Tetője Nívódíj Pályázat keretében díjazott pályaműveit is lapostetők, magastetők és fémlemezfedések szekciókban. Emellett rövid tájékoztatást adunk a 22. Fiatal Tetőfedők Világbajnokságán elért magyar sikerekről is fémlemez fedések és bmagastető szekcióban.
  A Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnök Kamara tagjai 1,5 kreditpontot kapnak részvételük esetén. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. További részletek...

Délnyugat-Magyarországi Regionális Szakmai Nap - Nagykanizsa
2009. október 2., péntek

 • Sikeres, közel száznegyven fős részvétellel zajlott le országos rendezvénysorozatunk keretében az őszi félév első szakmai napja Hódmezővásárhelyen. A szigetelések, tetőfedések és bádogos munkák területéről európa vezető gyártó cégei szakemberei aktív közreműködésével, és az Év Tetője Nívódíj Pályázat néhány regionális díjazott kivitelező cégének részvételével szervezzük Délnyugat-Magyarországi Regionális Szakmai Napunkat a Medgyaszay Házban Nagykanizsán. A szakmai előadások változatlanul hármas tematikai egység köré csoportosulnak: energetika, magastetők, szigetelések.
  A rendezvény első felében - a szokásokhoz híven - bemutatjuk a régió 2008 Év Tetője Nívódíj Pályázat keretében díjazott pályaműveit is lapostetők, magastetők és fémlemezfedések szekciókban. Emellett rövid tájékoztatást adunk a 22. Fiatal Tetőfedők Világbajnokságán elért magyar sikerekről is fémlemez fedések és magastető szekcióban.
  A Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnök Kamara tagjai 1,5 kreditpontot kapnak részvételük esetén. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. További részletek... 

Dél-Dunántúli Regionális Szakmai Nap - Hódmezővásárhely
2009. szeptember 18., péntek

 • Rendezvénysorozatunk az őszi félévben Hódmezővásárhelyen szerepel első ízben. Az energetika, magastetők, szigetelések alkotta hármas egységben a résztvevők majd' minden szigetelési kérdést érintő területről hallhatnak előadásokat, kaphatnak új információkat az előadóktól, a kiállító cégektől, és szakmai képviselőiktől.
  A rendezvény első felében - a szokásokhoz híven - bemutatjuk a régió 2008 Év Tetője Nívódíj Pályázat keretében díjazott pályaműveit is lapostetők, magastetők és fémlemezfedések szekciókban. A Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnök Kamara tagjai 1,5 kreditpontot kapnak részvételük esetén. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. További részletek...

Fiatal Tetőfedők Világbajnoksága
2009. szeptember 9-11., Szentpétervár

 • Szövetségünk rendszeresen részt vesz a Fiatal Tetőfedők Világbajnokságán. Az idei esztendőben magastetős és bádogos szekcióban tudtunk csapatokat indítani.
  Magyarország a Fiatal Tetőfedők Világbajnokságán
 • aranyérmet és különdíjat nyert bádogos szekcióban
 • és ezüstérmet nyert magastető szekcióban!

További részletek...


 XVI. ÉMSZ Kispályás Labdarúgó Torna
2009. augusztus 28-29. - Nagyrécse

 • Az idei esztendőben ismét új helyszínen, ezúttal Zala megyében kerül megrendezésre szokásos nyárzáró rendezvényünk, az ÉMSZ Focikupa. Rendkívül hangulatos környezetben, lovas programmal, rendezvény sátorral, busztranszferrel, péntek este élő zenekarral és jó hangulattal várunk minden érdeklődőt, csapatokat és szurkolókat egyaránt. További részletek...

 


 

Észak-Magyarországi Regionális Szakmai Nap - Miskolc
2009. június 5., péntek

 • Népszerű rendezvénysorozatunk első félévi záró állomása már jól ismert helyszínen, a miskolci ITC Székházban kerül megrendezésre. Az energetika, magastetők és vízszigetelések tematikai egységek köré csoportosuló előadások és a párhuzamosan megtekinthető gyártói szakkiállítás tartalmas programot biztosít a szakemberek részére. A rendezvény azonban nem csak a szakma gyakorlói számára, hanem az éppen építkezés előtt álló magán- vagy önkormányzati befektetők számára is hasznos és kellőképpen informatív lehet a legkorszerűbb anyagok, technológiák, és nem utolsó sorban szakkivitelezők kiválasztása szempontjából. A rendezvény első felében bemutatjuk a régió 2008 Év Tetője Nívódíj Pályázat keretében díjazott pályaműveit is lapostetők, magastetők és fémlemezfedések szekciókban. A Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnök Kamara tagjai 1,5 kreditpontot kapnak részvételük esetén. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. További részlet

Nyugat-Magyarországi Regionális Szakmai Nap - Szombathely
2009. május 8., péntek

 • Szövetségünk szakmai road-showját az Úr 2009. esztendejében Szent Márton szülővárosában, Szombathelyen szervezi meg először. A rendezvénysorozat az energetika, megújuló energiaforrások, vízszigetelések és hangszigetelések  témaköreivel foglalkozik idén a homlokzatok, magastetők és lapostetők területein.  A konferencia mellett a gyártó cégek szakkiállítását is megtekinthetik az érdeklődők. A bevezetőben a 2008 Év Tetője Nívódíj Pályázat régióbeli díjazottjainak bemutatására is sor kerül. Szövetségünk szakmai kiadványai a helyszínen megvásárolhatóak. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. A részvétel díjtalan. A rendezvényen - részvételük esetén - az építész kamara és a  mérnök kamara tagjai  kreditpontot fognak kapni (elbírálás alatt). További részletek...

 

 • Idén öt éves múltra tekint vissza a Tetőakadémia konferencia sorozat. A tavaszi félévben az "Új generációs építészet..." és a "...Környezettudatos tervezés" van a szakmai program homlokterében.  További részletek...

VELUX ablakbeépítő képzések 2009. I félév

 • Szövetségünk pártoló tagja, a VELUX Magyarország Kft ablakbeépítő tanfolyamokat hirdet budapesti Továbbképzési Központjában, 2009. első félévében, minden hónapban. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. További részletek...

ÉMSZ Közgyűlés és Bál - 2009

 • Szövetségünk 2009. február 14-én szombaton, ismét Balatonalmádiban, a  Ramada Hotelban tartja rendes éves közgyűlését és szakmai bálját. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. További részletek... 


 Kisalföldi Regionális Szakmai Nap - Győr
2008. október 10., péntek 

 • Rendkívül nagy volt az érdeklődés siófoki szakmai napunkon. A magastetők, energetika és vízszigetelések köré csoportosuló előadásainkra és a gyártó illetve kivitelező cégek kiállítására több mint 200 kolléga/nő volt kiváncsi. Győrött 2008. október 10-én, a Nemzetközi Kereskedelmi Központban (az IBIS Hotel mellett) szervezzük hasonló szakmai napunkat, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. A részévtel díjtalan. A rendezvényen - részvételük esetén - az építész kamara és a  mérnök kamara tagjai 1,5 kreditpontot kapnak. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.  További részletek...

 Közép-Dunántúli Regionális Szakmai Nap - Siófok
2008. október 3., péntek
 • Az őszi félévben az ÉMSZ roadshow folytatódik. 2008. október 3-án a Balaton fővárosában, Siófokon rendezzük meg soronkövetkező Regionális Szakmai Napunkat. Helyszín: Ezüstpart Hotel (Siófok, Liszt Ferenc sétány 2-4.). Témaköreink a Szigetelések, Homlokzatok, Tetők területét ölelik fel. Szakmai napunkon a tervező, kivitelező kollégák mellett a beruházókat is örömmel látjuk, mivel a kiállító cégek képviselői naprakész szakmai- és a termékekre vonatkozó akciós információkkal is el tudják látni a látogatókat. A rendezvényen - részvételük esetén - az építész kamara tagjai 1,5 kreditpontot, a mérnök kamara tagjai 1,5 kreditpontot kapnak. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.  További részletek...

XV. ÉMSZ Labdarúgó Kupa
2008. augusztus 29-30. 

 • A 20 éves szövetség 15. alkalommal szervezi meg egyik legkedveltebb rendezvényét, az ÉMSZ kispályás labdarúgó kupát. Ebből az alkalomból szeretnénk valóban emlékezetes eseményt szervezni. A helyszín ebben minden igényünket kielégíti. A tornát 2008. augusztus 29-30. között rendezzük meg Berekfürdőn. Szeretnénk, ha az elmúlt 15 év résztvevői közül minél többen ellátogatnának a rendezvényre akár csapattal, akár egyéni vendégként. A péntek esti "vacsora" mindenki számára emlékezetes lesz, természetesen a sportteljesítmények mellett. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. További részletek...

Kelet-Magyarországi  Regionális Szakmai Nap - Debrecen
2008. június 6., péntek

 • Szakmai napjaink sorozatában következő állomáshelyünk a cívis város, Debrecen lesz. Helyszín: Aquaticum Debrecen Termál- és Wellness Hotel. A Szigetelések, Homlokzatok, Tetők témakörökben szervezett nap egy csokorba gyűjtve ad hasznos információkat akár szakmai , akár laikus az érdeklődő. Mindemelett a mérnök- és építész kamarai tag kollégáknak részvételük esetén 1-1 kreditpontot is jelent. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.  További részletek...

Dél-Alföldi Regionális Szakmai Nap - Szeged
2008. május 23.

 • Szeged városában, a Forrás Hotelben szervezzük Szigetelések, Homlokzatok, Tetők témakörökben soronkövetkező szakmai napunkat, mely a mérnök és építész kamarai tag kollégáknak részvételük esetén 1-1 kreditpontot jelent. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.  További részletek...

    Dél-Dunántúli Regionális Szakmai Nap  

 • Szövetségünk 2008. április 25-én szervezi évadnyitó, a tervező kollégák számára kreditpontot érő Regionális Szakmai Napját Pécs városában, az EXPO Centerben. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. További részletek...

CONSTRUMA 2008. április 9-13.   

  • Ezúton is szeretettel meghívunk minden érdeklődőt a Construma szakkiállítás keretében megrendezésre kerülő:  
   • Szigetelő, Tetőfedő és Bádogos Szakmai Napra - 2008. április 11. péntek, a 2007 Év Tetője Nívódíj Pályázat eredményhirdetése. További részletek...  
   • Tetőfedő és Bádogos Szakmunkástanuló bemutatóra - 2008. április 9-11., D pavilon 404/M jelű standon. 

Eternit Partner Tetőakadémia

 • Az ETERNIT Termelési és Kereskedelmi Kft. 2008-ban folytatja a Partner Akadémia képzését, amire szeretettel meghív minden olyan kivitelezőt, aki szeretné szaktudását tovább bővíteni. Részletes program letöltése innen. Jelentkezési lap letöltése innen.  

Korábbi meghívók

ÉMSZ Közgyűlés és Bál - 2008

 • Szövetségünk 2008. február 9-én szombaton, Hajdúszoboszlón, a Hunguest Béke Hotelben tartja rendes éves közgyűlését és szakmai bálját. Minden éreklődőt szeretettel várunk. További részletek... 

 

2008 Év Tetője Nívódíj Pályázat

 

 • Szövetségünk ismét kiírta legrangosabb szakmai pályázatunkat. A pályázaton 2007. január 1. és 2008. december 31. között teljesen elkészült tetőkkel lehet indulni. Pályázhat a tető építtetője, tervezője és kivitelezője. A megmérettetés lapostetők, magatstetők és fémlemez fedések szekciókban zajlanak. A pályaműveket rangos hazai- és nemzetközi zsűri értékeli, a beadott tervdokumentációk és a helyszíni szemle tapasztalatai alapján. A pályázat beadási határideje: 2009. január 16. Eredményhirdetésre a CONSTRUMA kiállítás pénteki napján, 2009. április 3-án kerül sor. Korábbi pályázataink eredményéről részletes beszámolót honlapunkon találhat. Minden érdeklődőt örömmel fogadunk.  További részletek...

Észak-magyarországi Regionális Szakmai Nap - Eger
2008. október 31., péntek
 • Győr városában folytatódott sikeres rendezvénysorozatunk. A gyártó cégek kiállítását és előadásait szinesítette a 2007 Év Tetője Nívódíj Pályázat régióbeli díjazottjainak bemutatkozása is. Évadzáró állomáshelyünk Eger városa lesz, ahol hasonló felépítésben, az energetika, vízszigetelések és magastetők témakörök köré csoportosítva hallhatnak előadásokat az érdeklődők, konzultálhatnak a cégek szakmai képviselőivel, és emellett megtekinthetik kiállításunkat is. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. A részévtel díjtalan. A rendezvényen - részvételük esetén - az építész kamara és a  mérnök kamara tagjai 1,5 kreditpontot kapnak. További részletek...

 

Gyorslinkek
Vendégköny
Milyen nap van ma?
Szavazógép
Használja -e az ÉMSZ szakkiadványait?
    igen, a napi munkámban
    ha olyan munkám van
    előfordult már
    már hallottam róluk
    nem tudom, mi az
2004. © Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége Oldaltérkép