Promei
Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége
ÉMSZ Regionális Szakmai Napok

2011

Szövetségünk, az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) lassan negyed évszázados korba lép. A szervezet létrejöttét a szakma jobbításának igénye hozta létre. A szakképzés, oktatás, szakmai fórumok szervezése meghatározó tevékenységünk a mai napig a víz-, hő- hangszigetelések, tetőfedések és bádogos munkák területén. Tagjaink körében megtalálhatóak az oktatók, szakértők, tervezők, a szakipari kivitelezők és az anyaggyártó cégek alkalmazástechnikai képviselői is. Ez a hármasság teszi lehetővé, hogy kiadványaink, szakmai programjaink lehetőleg minél szélesebb látószöggel és látásmóddal közelítsék meg a szakmai problémákat.

Regionális Szakmai Napjainkat 1995 óta szervezzük az ország egész területén. A régiós napok szakmai konferenciát és szakkiállítást is kínálnak az érdeklődőknek.

A konferencia program keretében szövetségünk elnöke röviden bemutatja a szervezetet, ismerteti az Év Tetője Nívódíj Pályázat régiós díjazottjait, és tájékoztatást ad szakmai kiadványainkról, kiemelve az ÉMSZ 2011-ben megjelent "PVC és műgumi tetőszigetelések" kézikönyvét. A konferencia három blokkból áll: energetika, magastetők-homlokzatok, vízszigetelések. A habüveggel készülő kompakt tetők ismertetése, a lapostetőkre, alépítményi szigetelésekre továbbfejlesztett, illetve az öntapadós technológiában előremutató bitumenes lemez termékek tervezési, kivitelezési ismeretei mellett a vízszigetelési blokkban is megjelent a napenergia hasznosításának lehetősége, melyre esetenként a műanyag lemezes előadásban kiváló európai példákat láthatunk. A magastetős blokkban  ma már egyre hangsúlyosabb helyet követel magának a homlokzatburkolatok témaköre. Sajnos az Év Tetője Pályázat kapcsán is megállapítható, hogy az alapvető magastető tervezési, kivitelezési ismeretek folyamatos "műsoron tartása" elengedhetetlen feladata Szövetségünknek. Örvendetes, hogy kerámiacserép, betoncserép, szálcement, alumínium lemez és bevonatos acéllemez termékek tervezési és beépítési ismeretei egyaránt szerepelnek a szakmai nap kínálatában. Az energetikai témájú blokk az energetikai rendelet várható szigorításának ismertetését követően sorra veszi a polisztirolhabok, üveggyapot és kőzetgyapot termékek felhasználási lehetőségeit az energiatudatos tervezési-építési folyamatban, érintve akusztikai és tűzvédelmi kérdéseket is.

A kiállításon a gyártó cégek mérnökei adnak további részletes tájékoztatást az egyes termékspecifikus ismeretekről. Mellettük régiós kivitelező tagjaink is bemutatkoznak, akiket az Év Tetője Nívódíj Pályázaton elért eredményeik alapján is ajánlunk a megrendelőknek.

A részvételt a 2011-es évben az MMK és a MÉK is 2-2 kreditponttal honorálja.

A rendezvényeken való részvétel ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött.
Elektronikus regisztráció...

Részletes program az egyes helyszínekre kattintva érhető el.

Időpont    

Város
Helyszín


2010


2009


 2008


2007 


2006 


2005


2004

 

Gyorslinkek
Vendégköny
Milyen nap van ma?
Szavazógép
Használja -e az ÉMSZ szakkiadványait?
    igen, a napi munkámban
    ha olyan munkám van
    előfordult már
    már hallottam róluk
    nem tudom, mi az
2004. © Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége Oldaltérkép