Promei
Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége
Hírek, események
mitválasszak.com
2011.12.22 10:01:47

Tervezők és építkezők internetes „Kánaánja”

Az építőipar is hasznosíthatja az internet adta lehetőségeket. Lássuk hogyan!

A www.mitvalasszak.com, építőanyag összehasonlító és ajánlatkérő rendszer segít, abban, hogy a lehető legtöbb és legfrissebb információkhoz jusson a szakma és az anyagok iránt érdeklődő építkező! 

A kulcsfontosságú alapot, az építőipari szolgáltatói hátteret a már egy éve működő www.kitvalasszak.com adatbázisa adja. Ahhoz, hogy a kép teljes legyen, hasonlóan közérthető, logikusan felépített – építőanyagokra vonatkozó- rendszert is össze kellett állítanunk.

A következőkben, a portálon működő néhány fontosabb – egymásra épülő – funkció működésével szeretném megismertetni Önöket!

Termékkereső. A termékekhez való eljutás két módját alakítottuk ki, hogy a szakma képviselője és a laikus ember is el tudjon igazodni rajta.

Egyik, egy szakmai-logikai út, a tudatos keresőknek, felhasználási területek és anyagminőség szerint.

 Másik, a – szakmailag - kevésbé felkészült, építkező számára, aki a különböző kulcsszavak, felhasználási területek, esetleg szolgáltatók szerint szeretne eljutni az áhított termékhez.

Egy adott feladat megoldására több gyártó, több terméke is alkalmas lehet. Ezen a kínálati palettán segít eligazodni egy gondosan kialakított összehasonlító rendszer.

Az Összehasonlító rendszer, az adott termék legfontosabb műszaki és néhány gyártó-logisztikai paramétere alapján működik.

 

A termékekhez kapcsolt kereskedők és kivitelezők is elérhetők és (a kitvalasszak.com oldalán lévő mini weblapjukon keresztül meg is tekinthetők.)  egy speciálisan előkészített felület segítségével ajánlatkéréssel megkereshetők. Az összehasonlító oldalról, minden termék önálló adatlapja is elérhető, ahol extra mennyiségű és minőségű termékinformációhoz jutunk. (nevezhetnénk a „tervezők Kánaánja” –ként. )

Hogy a kifejezés helytálló, azt a tartalom és az egymásra épülő funkciók leírásával szeretném bizonyítani:

-          a legfontosabb műszaki paraméterek, amely alapján az összehasonlítás is történik, de ha ez mégsem lenne elég információ a megfelelő döntéshez, rögtön kéznél van

-          a Műszaki Adatlap, mint letölthető dokumentáció, vagy közvetlen link a gyártó oldalára.

Ezen kívül a döntésben segítenek: 

-          Biztonsági adatlap 

-          Referencia fotók  

-          beépítést segítő Csomóponti ábra  

-          a termék Fogyasztói ára

-          Gyártó logisztikai paraméterei, képviselők elérhetősége

-          Kapcsolódó termékek, a rendszerben való gondolkodás segítésére, valamint automatikusan hozzárendelve az ajánlatkérő laphoz.

És nem utolsó sorban, az adott termékhez csatolt kereskedők-kivitelezők listája, akiket erről az oldalról is meg lehet találni ajánlatkéréssel!

Az ajánlatkérési megkeresésig való eljutás egyfajta bizalmi pozíció. Ezt a bizalmi pozíciót hivatott erősíteni a megrendelőkben a kiemelt szolgáltatói státusz.

Ezt, a gyártóktól kiérdemelt „megkülönböztető jelzést” azok a kereskedők kivitelezők kaphatják, akik szállító készségükkel, szakmai felkészültségükkel, referencia munkáikkal már bizonyítottak.

Úgy gondolom, hogy ez mindenféleképpen a szakma hírnevét erősítő és a minőségi szolgáltatást segítő funkció.  

A partnerek közti információ-áramlást és kommunikációs kapcsolatot erősíti a rendszerben működő projekt infó vonal is!

Minden megrendelői megkeresésről „forródróton” kap levelet az adott termék gyártója, amivel értékes információkhoz jut a megkeresett szolgáltatóval, az érintett termék nevével és mennyiségével kapcsolatban. Ez a valódi projekt infó!

Ezen információk birtokában a gyártó dönthet, hogy az ajánlatkérésben szereplő anyag mennyisége, vagy különlegessége miatt szorul-e segítségre partnere, illetve így hamar kiszűrhetők a komolytalan megkeresések is.

Bízom benne, hogy a bemutatott szolgáltatásokkal újonnan induló portálunk és a kitvalasszak.com célja az Önök céljává is válik!

Teret és minél szélesebb lehetőséget biztosítani a szakmailag felkészült, megbízható, értéket teremteni kívánó szolgáltatóknak. Ezáltal segítve a megrendelőket a megfelelő döntés meghozatalában és visszahozni a szakma megbecsülését, tekintélyét! Ennek elősegítésére most már tudja, mit válasszon!

Amennyiben egyetért törekvéseinkkel, segítse munkánkat észrevételeivel és csatlakozzon a portálhoz!

Tisztelettel: Hoffmann Pál

 

Vissza
Gyorslinkek
Vendégköny
Milyen nap van ma?
Szavazógép
Használja -e az ÉMSZ szakkiadványait?
    igen, a napi munkámban
    ha olyan munkám van
    előfordult már
    már hallottam róluk
    nem tudom, mi az
2004. © Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége Oldaltérkép